• Посилання скопійовано

Спецрежимникам створено сприятливі умови для застосування СЕА ПДВ

Саме так вважають податківці. І таких "сприятливих умов" нараховано ними аж чотири

Спецрежимникам створено сприятливі умови для застосування СЕА ПДВ

ДФСУ у листі від 11.08.2015 р. №16961/6/99-99-19-03-02-15 зазначила, що для сільськогосподарських підприємств створено сприятливі умови для застосування спеціального режиму оподаткування в межах системи електронного адміністрування ПДВ, а саме:

1) автоматичне відкриття додаткових електронних рахунків для зарахування, починаючи з 04.08.2015 р., сум ПДВ, нарахованих таким сільськогосподарським товаровиробником при здійсненні операцій з постачання власно виробленої сільськогосподарської продукції. Кошти з таких рахунків автоматично (в день зарахування на електронний рахунок) перераховуються Казначейством на спеціальні рахунки сільськогосподарських товаровиробників. Інформація про спеціальні рахунки суб'єктів спеціального режиму оподаткування ПДВ зазначається ними у податковій звітності.

2) Кошти, зараховані на такі додаткові рахунки, також беруть участь у формуванні суми, на яку платник має право зареєструвати в ЄРПН податкові накладні / розрахунки коригування (реєстраційна сума) шляхом збільшення показника "Сума поповнення рахунка" формули, визначеної п. 200-1.3 ПКУ.

3) Для платників податку передбачено збільшення реєстраційної суми на суму середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати до бюджету та погашених або розстрочених за останні 12 звітних місяців / 4 квартали (так званий "овердрафт"). При обрахунку цього показника враховуються суми, які були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані як такі, що спрямовуються на спеціальний рахунок сільськогосподарського підприємства.

4) Реєстраційна сума збільшується на суму від'ємного значення, що зараховується до  податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, та суму непогашеного від'ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів на кінець поточного звітного (податкового) періоду, що зазначено в звітності з ПДВ, у якій відображаються розрахунки з бюджетом та/або відображаються операції, що стосуються спеціального режиму оподаткування, за червень / II квартал 2015 року. На таку суму сільськогосподарським підприємством збільшується розмір суми податкового кредиту за звітний (податковий) період липень/III квартал 2015 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»