• Посилання скопійовано

Зведена накладна для безперервних і ритмічних постачань: особливості складання

Податківці зауважили, що протягом звітного періоду можна скласти одну зведену податкову накладну не пізніше останнього дня такого періоду, або дві чи більше, якщо це передбачено договором з покупцем

Зведена накладна для безперервних і ритмічних постачань: особливості складання

 Міжрегіональним ГУ ДФС - Центральним офісом з обслуговування великих платників у листі від 06.11.2015 р. №24811/10/28-10-06-11 розглянуто питання щодо складання зведеної податкової накладної в разі здійснення постачання товарів/послуг, яке має безперервний або ритмічний характер. Зокрема, роз'яснено:

1) Протягом звітного (податкового) періоду платник податку має право на складання:

  • однієї зведеної податкової накладної, яка складається не пізніше останнього дня такого періоду,
  • або двох або більше податкових накладних, виходячи із умов, передбачених у цивільно-правовому договорі.

2) Якщо станом на дату складання зведених податкових накладних сума коштів, що надійшла на поточний рахунок продавця як оплата (передоплата) за товари/послуги, перевищує вартість поставлених товарів/послуг протягом місяця, таке перевищення вважається попередньою оплатою (авансом), на суму якої складається податкова накладна у загальному порядку не пізніше останнього дня такого місяця.

3) У разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної. Порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних.

4)  У разі порушення продавцем/покупцем товарів/послуг порядку заповнення та/або порядку реєстрації в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування покупець/продавець таких товарів/послуг має право додавати до декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого продавця/покупця. Таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів, що настають за граничним терміном подання декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»