• Посилання скопійовано

Податківці нагадали умови для застосування ПДВ за ставкою 7%

ДФСУ розглянула питання щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з постачання та ввезення на митну територію України лікарських засобів до та після 01.04.2014 року

Податківці нагадали умови для застосування ПДВ за ставкою 7%

ДФСУ у листі від 02.11.2015 р. №23372/6/99-99-19-03-02-15 зазначила, що для оподаткування ПДВ операцій з постачання на митній території України та імпорту лікарських засобів, що діяв як до 01.04.2014, так і  після цієї дати, за ставкою 7% такі лікарські засоби мають(ли) бути:

  • дозволені для виробництва і застосування в Україні;
  • внесені до Державного реєстру лікарських засобів.

На сьогодні інших умов для застосування ставки податку у розмірі 7% чинним законодавством не передбачено.

Водночас, якщо при здійсненні операцій з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України лікарських засобів не дотримано хоча б однієї із цих умов, то такі операції оподатковуються за ставкою 20%.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»