• Посилання скопійовано

Як оподатковується безоплатна передача товарів або необоротних активів

При безоплатній передачі товарів або необоротних активів, при придбанні яких було відображено податковий кредит, платнику податків слід "відсторнувати" свій податковий кредит і відобразити податкові зобов’язання з безоплатної передачі

Як оподатковується безоплатна передача товарів або необоротних активів

Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з ОВП у листі від 11.11.2015 р. №25227/10/28-10-06-11 роз'яснило, що у разі безоплатної передачі товарів платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання, аби "відсторнувати" свій раніше відображений податковий кредит.

Що стосується бази для розрахунку такого податкового зобов’язання, то:

- за необоротними активами вона визначається виходячи з балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни);

- за товарами/послугами визначається виходячи з вартості їх придбання.

Тобто, при безоплатній передачі товарів або необоротних активів, при придбанні яких було відображено податковий кредит, платнику податків слід відобразити податкові зобов’язання двічі, а саме "відсторнувати" свій податковий кредит і відобразити податкові зобов’язання з безоплатної передачі.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»