• Посилання скопійовано

Чи може платник внести готівкові кошти для зарахування на рахунок в СЕА ПДВ

Чи може платник податку внести готівку через касу банку для зарахування на рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ, якщо його поточний рахунок заблоковано (арештовано)? Роз'яснює ДФС

Чи може платник внести готівкові кошти для зарахування на рахунок в СЕА ПДВ

ДФС у ЗІР (підкатегорія 101.08) зазначає, що  для перерахування до бюджету та/або на поточний рахунок платника – сільськогосподарського підприємства сум узгоджених податкових зобов’язань (в т.ч. сум податку, що підлягають перерахуванню до державного бюджету згідно з п. 23 Порядку №569) відповідно до поданої податкової звітності з податку ДФСУ не пізніше ніж за 3 робочі дні до закінчення граничного строку, встановленого ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань, надсилає у Держказначейство реєстр платників податку, в якому зазначаються: 

- найменування або прізвище, ім’я та по батькові платника,

- податковий номер або номер та серія паспорта (для фізосіб – підприємців, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), 

- індивідуальний податковий номер платника, 

- звітний період та сума податку, що підлягає перерахуванню до бюджету та/або на поточний рахунок платника – сільськогосподарського підприємства, яке відповідає п. 209.18 ст. 209 ПКУ.

На підставі цих реєстрів Держказначейство не пізніше останнього дня строку, встановленого ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує суми податку до бюджету та/або на поточний рахунок платника – сільськогосподарського підприємства, яке відповідає п. 209.18 ст. 209 ПКУ, з електронних рахунків платників.

У разі недостатності коштів на електронному рахунку платника для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань такий платник у строки, встановлені ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує на електронний рахунок необхідні кошти з власного поточного рахунка (п. 22 Порядку № 569).

Сплата податків та зборів здійснюється в готівковій або безготівковій формі, крім випадків, передбачених ПКУ або законами з питань митної справи (п. 35.2 ст. 35 ПКУ).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»