• Посилання скопійовано

Право на ПДВ-відшкодування у разі відступлення права вимоги

Податківці розповіли про право на податковий кредит та бюджетне відшкодування ПДВ у покупця у разі здійснення відступлення постачальником іншому кредитору права вимоги грошових коштів за поставленими товарами/послугами

Право на ПДВ-відшкодування у разі відступлення права вимоги

ДФСУ у листі 15.11.2016 р. №24597/6/99-99-15-03-02-15 зазначила, що платник податку - покупець, який придбаває товари у платника податку - першого кредитора, а оплату за них здійснює іншому платнику  (новому кредиторові), якому відступлено право вимоги коштів, має право на формування податкового кредиту за операцією з придбання таких товарів за наявності належним чином оформленої податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН.

При цьому, на думку податківців, він утрачає право на врахування сум ПДВ, сплачених за такі товари, при розрахунку суми бюджетного відшкодування ПДВ, оскільки отримувач коштів (новий кредитор) не є постачальником таких товарів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»