• Посилання скопійовано

Заблоковані ПН/РК реєструватимуть навіть, якщо не прийнято рішення про їх реєстрацію

Оприлюднено проект Закону «Про внесення змін до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»

Заблоковані ПН/РК реєструватимуть навіть, якщо не прийнято рішення про їх реєстрацію

16 серпня Міністерство фінансів України оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до статті 201 Податкового кодексу України щодо  реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (завантажити). 

На сьогодні згідно з пп. 201.16.4 ПКУ податкова накладна/розрахунок коригування, реєстрацію якої в ЄРПН було зупинено, реєструється у день настання однієї із таких подій:

а) прийнято рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН;

б) набрало законної сили рішення суду про реєстрацію відповідної податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Тепер цей пункт пропонується доповнити підпунктом ,,в” такого змісту:

в) не прийнято рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних    та/або не надіслано таке рішення платнику податку у термін, визначений абзацом сьомим підпункту 201.16.3 цього пункту. 

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту Закону можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 Міністерство фінансів України,  e-mail: www.AFedoseeva@minfin.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»