• Посилання скопійовано

Змінено умови надання податкових пільг готелям

ВР внесла зміни до Податкового кодексу щодо особливостей стягнення податку на прибуток суб’єктів господарської діяльності, отриманої від надання готельних послуг

Верховна Рада сьогодні ухвалила Закон про внесення змін до розділу XX Податкового кодексу України щодо особливостей стягнення податку на прибуток суб’єктів господарської діяльності з надання готельних послуг.

Згідно із Законом, трьох-, чотирьох- та п’ятизіркові готелі тимчасово звільняються від оподаткування за умови, якщо дохід від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання становить не менше 50% сукупного доходу за відповідний податковий період (а не 75%, як це передбачено чинною нормою).

Як стверджувалося у пояснювальній записці до проекту, теперішнє значення частки доходу від реалізації послуг з розміщення є доволі високим і не створює необхідних умов для зменшення суб’єктами господарювання вартості основних готельних послуг. Прийняття Закону забезпечить поліпшення умов ведення готельного бізнесу в Україні і сприятиме розвитку туризму.

зазначимо, що Закон ухвалено на основі урядового законопроекту №10724, зареєстрованого у ВР тільки вчора, 5 липня.

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»