• Посилання скопійовано

Визначаємо втрати бюджету від застосування пільг з податку на прибуток

Лист ДПСУ від 06.06.2012 р. №15709/7/15-1217 «Про пільги з податку на прибуток»

ДПСУ направила для використання у роботі Методрекомендації по визначенню втрат бюджету від застосування пільг з податку на прибуток.
Ці Методрекомендації застосовуються госпсуб'єктами, які відповідно до положень податкового законодавства використовують пільги з податку на прибуток.
Суми податку на прибуток, які не сплачено до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, розраховуються залежно від особливостей їх використання, з урахуванням інформації Довідника податкових пільг, який затверджується ДПСУ .
Зазначеними Методрекомендаціями встановлено механізм визначення пільг з податку на прибуток та втрат бюджету: звільнення від оподаткування прибутку, звільнення від оподаткування доходу неприбуткових установ та організацій, витрати бюджету від несплати податку на прибуток, що пов'язано із особливостями формування доходів та витрат платника та втрати бюджету з податку на прибуток при оподаткуванні нерезидентів з урахуванням положень міжнародних договорів України
Крім того документом визначено порядок відображення у звітності сум податку на прибуток, не сплаченого до бюджету.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»