• Посилання скопійовано

Для розстрочення податкового боргу необхідно подати відповідну заяву

Для розстрочення податкового боргу з податку на прибуток, у тому числі того, що виник внаслідок несплати авансового платежу з податку на прибуток потрібно звернутися до органу ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку податкового боргу з відповідною заявою та пакетом документів

Для розстрочення податкового боргу необхідно подати відповідну заяву

ДПСУ розглянула питання щодо розстрочення податкового боргу, що виник внаслідок несплати підприємством авансового платежу з податку на прибуток. 

Так, для розстрочення грошових зобов'язань платник податків звертається до підрозділу погашення податкового боргу органу ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов'язання з письмовою заявою. В заяві зазначаються суми податків, зборів, штрафних санкцій, пені, сплату яких платник податків просить розстрочити, а також строк розстрочення та періоди сплати.

До заяви додається економічне обґрунтування, яке складається з переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин; аналізу фінансового стану; графіка погашення розстрочених (відстрочених) сум; розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують виконання графіка погашення.

Отже, для розстрочення податкового боргу з податку на прибуток, у тому числі того, що виник внаслідок несплати авансового платежу з податку на прибуток потрібно звернутися до органу ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку податкового боргу з відповідною заявою та пакетом документів (Лист ДПСУ від 04.05.2012 р. №7736/6/19-4015). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»