• Посилання скопійовано

До 4 серпня 2013 р. базовим періодом для платників податку на прибуток був квартал

А в період з 04.08.2013 р. до 01.01.2014 р. річний базовий період був встановлений тільки для тих платників податків, які сплачують щомісячні авансові внески по податку на прибуток

До 4 серпня 2013 р. базовим періодом для платників податку на прибуток був квартал

Податковим кодексом України визначено, що базовий податковий (звітний) період - період, за який платник податків зобов'язаний здійснювати розрахунки податків, подавати податкові декларації (звіти, розрахунки) та сплачувати до бюджету суми податків та зборів, крім випадків, передбачених цим Кодексом, коли контролюючий орган зобов’язаний самостійно визначити суму податкового зобов’язання платника податку.

Пунктом 152.9 статті 152 Кодексу визначено, що для цілей розділу III «Податок на прибуток підприємств» використовуються такі податкові періоди: календарні квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому обумовлено, що базовим податковим (звітним) періодом для цілей цього розділу є календарний квартал або календарний рік для платників податків, визначених у пункті 57.1 статті 57 цього Кодексу.

Звертаємо увагу на те, що така редакція пункту 152.9 статті 152 Кодексу діє з 1 січня 2014 року (зміни були внесені Законом № 657).

В період з 04.08.2013 р. до 01.01.2014 р. річний базовий період був встановлений тільки для тих платників податків, які сплачують щомісячні авансові внески по податку на прибуток (зміни були внесені Законом № 403). До 04.08.2013р. базовим податковим періодом для платників податку на прибуток був визначений квартал.

Ці особливості слід врахувати бухгалтерам при складанні податкової звітності з податку на прибуток підприємства і розрахунку окремих її показників. Наприклад, при вирахуванні відсотків при отриманні поворотної фінансової допомоги від платників цього податку тощо.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»