• Посилання скопійовано

Неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі звітної декларації

Неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до контролюючих органів за звітний рік, і не сплачують авансових внесків

Неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі звітної декларації

Міндоходів нагадало, що неприбуткові установи сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до контролюючих органів за звітний рік, і не сплачують авансових внесків.

Від оподаткування звільняються доходи:

- отримані у вигляді разових або періодичних внесків, відрахувань засновників і членів; 

- коштів або майна, які надходять таким неприбутковим організаціям від провадження їх основної діяльності та у вигляді пасивних доходів; 

- дотацій або субсидій, отриманих з державного або місцевих бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються таким неприбутковим організаціям або через них їх одержувачам згідно із законодавством, з метою зниження рівня таких.

Зокрема, якщо доходи неприбуткової організації, отримані протягом 2013 року на кінець І кварталу 2014 року, перевищують 25 % загальних доходів, отриманих протягом такого звітного року, така неприбуткова організація не зобов'язана сплачувати податок із нерозподіленої суми прибутку до суми такого перевищення за підсумками I кварталу 2014 року.

У разі якщо неприбуткова організація отримує дохід з інших джерел вона зобов'язана сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих з інших джерел, зменшена на суму витрат, пов'язаних з отриманням таких доходів, але не вище їхньої суми.

При визначенні сум оподатковуваного прибутку сума амортизаційних відрахувань не враховується (Лист Міндоходів від 30.12.2013 р. №18709/6/99-99-19-03-02-15).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»