• Посилання скопійовано

Нюанси формування податкових витрат підприємств: роз'яснюють податківці

Міндоходів розглянуло питання щодо віднесення витрат на оплату винагороди посередникам до складу витрат

Нюанси формування податкових витрат підприємств: роз'яснюють податківці

Міндоходів у листі від 30.05.2014 р. № 10316/5/99-99-19-02-02-16 зазначило:

1) якщо витрати на оплату винагород посередникам можна розподілити на окремі об'єкти запасів, такі витрати включаються до собівартості таких запасів;

2) Щодо погашення боржником заборгованості перед поручителем за товари, то така виплата на користь поручителя не відображається у складі витрат в податковому обліку платника податку. Сума винагороди за договором поруки враховується у податковому обліку у складі собівартості відповідних запасів. У разі придбання основних засобів сума винагороди за договором поруки включається до складу інших витрат.

3) до складу витрат покупця не включається сума неустойки за несвоєчасне погашення боргу перед поручителем за договором поруки;

4) витрати на сертифікацію імпортованої продукції відносяться до собівартості реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг у складі загальновиробничих витрат.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»