• Посилання скопійовано

Виплату допомоги мобілізованим працівникам можна віднести до витрат

Податківці роз'яснили, чи включається до витрат платника податку виплата допомоги найманому працівнику у зв’язку з його призовом на військову службу

Виплату допомоги мобілізованим працівникам можна віднести до витрат

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 102.07.17) роз'яснили, що до складу витрат платника податку включаються витрати на оплату праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку, які включають нараховані витрати на оплату основної і додаткової заробітної плати у розмірах і порядку, встановлених законом.

Водночас відповідно до пп. 137.2.3 п. 137.2 ст. 137 ПКУ у разі відшкодування витрат на оплату працівникам, які залучаються до виконання державних або громадських обов’язків за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, доходом визнається цільове фінансування протягом тих періодів, у яких були здійснені витрати, пов’язані з виконанням умов цільового фінансування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»