• Посилання скопійовано

Переплати з податку на прибуток вже можна побачити на своїх картках, - Мінфін

ДФС внесла зміни до програмного забезпечення та об’єднала рахунки з податку на прибуток

Переплати з податку на прибуток вже можна побачити на своїх картках, - Мінфін

Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

У липні 2015 року Міністерство фінансів України разом з ДФС взяли на себе зобов’язання до кінця вересня 2015 року доопрацювати програмне забезпечення та об’єднати коди бюджетної класифікації щодо авансових внесків з податку на прибутку та податку на прибуток (Наказ № 651 «Про затвердження змін до бюджетної класифікації»). Докладніше >>>

Протягом серпня-вересня, зі слів О. Макеєвої:

• доопрацювано програмне забезпечення у системі ДФС; 

• перепроведено всі декларації з податку на прибуток на відповідні звітні дати з метою забезпечення єдиного підходу для всіх абсолютно платників;

• зарахувано переплати в єдину картку.

Це означає, що платники податку в своїх картках вже можуть побачити суми переплат з податку на прибуток, що були сплачені в якості авансових внесків протягом минулих років.

Довідково: 

Під час режиму минулої влади було широке використання практики, коли підприємства на прохання фіскальних органів сплачували податки наперед. Метою цього було вирішення поточних фіскальних проблем за рахунок платників податків. Задля цього штучно створювалися різноманітні механізми, зокрема, облік податку на прибуток сплачувався на різні рахунки. Як результат, наявні на них переплати/борги з податку на прибуток підприємства не можна було взаємно зарахувати. Це призвело до значного накопичення переплат підприємств, що становить загрозу для фінансової стабільності підприємств, а також для стабільності надходжень до державного бюджету в майбутньому.

Новина на тему:

 - З 1 жовтня аванси з податку на прибуток перераховуємо на нові рахунки

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»