• Посилання скопійовано

Підприємство перейшло на спрощену систему: як виправити помилку у декларації з прибутку?

Чернігівські податківці роз'яснили, як виправити помилки у звітності з податку на прибуток у разі переходу підприємства на спрощену систему оподаткування

Підприємство перейшло на спрощену систему: як виправити помилку у декларації з прибутку?

ГУ ДФС у Чернігівській області у листі від 17.09.2015 р. № 2478/10/25-01-15-02-09 розглянуло питання врахування у зменшення податкового зобов’язання сум авансових внескiв з податку на прибуток при застосуваннi процедури податкового компромiсу, якщо підприємство перейшло на сплату єдиного податку.

Так, оскiльки пiсля переходу на спрощену систему оподаткування пiдприємство не подає до органiв ДФС декларацiю з податку на прибуток, то виправити самостiйно виявленi помилки, допущенi у податкових декларацiях пiд час перебування на загальнiй системi оподаткування можна лише шляхом подання уточнюючих декларацiй.

Тобто у разi самостiйно виявлених помилок у поданiй ранiше звiтностi платник має право змiнити задекларованi податковi зобов’язання з податку на прибуток за 2013-2014 роки та подати уточнюючi податковi декларацiї за кожний податковий перiод iз виправленими показниками у додатках ЗП до рядка 13 цих декларацiй.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»