• Посилання скопійовано

Якщо в III кварталі збитки, авансові внески з прибутку можна не сплачувати з грудня до травня

При цьому для визначення суми об'єкта оподаткування та податкового зобов'язання з податку на прибуток за новими правилами можна використовувати проект декларації та подавати його разом із чинною декларацією

Якщо в III кварталі збитки, авансові внески з прибутку можна не сплачувати з грудня до травня

ДФСУ у листі від 21.10.2015 р. № 38881/7/99-99-15-02-01-17 підтвердила озвучену раніше позицію (докладніше тут) щодо періоду, з якого платник податку на прибуток має право не сплачувати авансові внески. 

На їхню думку, платники податку на прибуток, які сплачують авансові внески за результатами 2014 року та за підсумками трьох кварталів 2015 року, не отримають прибуток або отримають збиток, матимуть право подати податкову декларацію за III квартали 2015 року та припинити сплату авансових внесків з грудня 2015 по травень 2016 року.

При цьому податківці звертають увагу:якщо платник податків вважає, що форма чинної на даний час  податкової декларації збільшує або зменшує його податкові зобов'язання, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації .

У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення, складені у довільній формі. Вони вважатимуться невід'ємною частиною податкової декларації.

До затвердження нової форми декларації з податку на прибуток податківці рекомендують відображати об'єкти оподаткування та податкові зобов'язання з податку на прибуток за звітний період - три квартали 2015 року - у чинній на сьогодні декларації. Проте для визначення суми об'єкта оподаткування та податкового зобов'язання з податку на прибуток  за новими правилами можна використовувати проект декларації та подавати його разом із чинною декларацією як доповнення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»