• Посилання скопійовано

Платники податку на прибуток з квартальним звітним періодом наприкінці 2016 року сплачують авансовий внесок

Хоча й дещо завчасно, та ДФС нагадує: платники з квартальним звітним періодом повинні будуть до 31.12. 2016 р. сплатити авансовий внесок у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у декларації за три квартали 2016 року

Платники податку на прибуток з квартальним звітним періодом наприкінці 2016 року сплачують авансовий внесок

Як відомо, починаючи з 1 січня 2016 року щомісячні авансові внески з податку на прибуток підприємств не сплачуються. Тобто платники податку на прибуток у січні - травні 2016 року не сплачують щомісячні авансові внески, нараховані у податковій декларації за 2014 рік.

Водночас, як зауважили у ДФС в Запорізькій області, платники податку на прибуток з квартальним звітним періодом повинні до 31 грудня 2016 року сплатити авансовий внесок у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій декларації за три квартали 2016 року.

Тобто, платники, які за новими правилами у 2016 році подають податкові декларації за податкові (звітні) періоди квартал, півріччя, три квартали, рік, у податковій декларації за три квартали 2016 року визначають авансовий внесок з податку на прибуток у розмірі 2/9 податку на прибуток, який підлягає сплаті до 31 грудня 2016 року.

Розрахунок такого авансового внеску подається у податковій декларації за три квартали 2016 року.

Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов'язань.

Якщо платник податків не сплачує узгоджену суму авансових внесків такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в розмірах, визначених статтею 123 ПКУ.

Усі новини на тему >>

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»