• Посилання скопійовано

Конфіденційність електронної звітності забезпечує ЕЦП

Відповідно до вимог Закону України від 22 травня 2003 року №852-IV «Про електронний цифровий підпис» (зі змінами та доповненнями) електронний цифровий підпис (ЕЦП) за правовим статусом прирівнюється до власноручного підпису (печатки) у разі, якщо ЕЦП підтверджено з використанням посиленого сертифіката ключа за допомогою надійних засобів цифрового підпису та під час перевірки використовувався посилений сертифікат ключа, чинний на момент накладення ЕЦП.

ЕЦП — вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача.

Таким чином, використання надійних засобів ЕЦП (тобто засобів ЕЦП, які мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері КЗІ), посилених сертифікатів відкритих ключів (сертифікатів ключів, які відповідають вимогам законодавства України та видані акредитованим центром сертифікації ключів, засвідчувальним центром або центральним органом) та застосування криптографічних механізмів шифрування даних, що передаються, є необхідними та достатніми умовами забезпечення конфіденційності та цілісності інформації підсистем подання податкової звітності в електронному вигляді.

З відповідей на «гарячій лінії» заступника начальника Золочівської МДПІ Лазорчик І.Т.

 

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»