• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Регламенту АЦСК ІДД ДФС

Для забезпечення захисту законних прав та інтересів клієнтів під час надання послуг електронного цифрового підпису та для удосконалення процедур ідентифікації та автентифікації внесено зміни до Регламенту АЦСК ІДД ДФС

Внесено зміни до Регламенту АЦСК ІДД ДФС

Переглянути Зміни №2 до Регламенту АЦСК ІДД ДФС можна тут>>

Зміни №2 до Регламенту АЦСК ІДД ДФС наберуть чинності з 22.04.2017 р., після чого інформаційне наповнення ресурсу буде приведено у відповідність до цих змін.

 

Які зміни передбачено?

Щодо ідентифікації осіб (розділ 5 Регламенту)

1) Уточнено, що для отримання послуг ЕЦП фізичною особою, серед іншого, потрібні такі документи:

  • копія паспорта підписувача (копії 1-2 сторінок (3-6 за наявності відміток) та сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання);
  • або копія паспорта підписувача виготовленого у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (копії лицьового та зворотного боку та копія паперового витягу з Єдиного державного демографічного реєстру про адресу реєстрації місця проживання, або копія Довідки про реєстрацію місця проживання фізичної особи),
  • або паспорта громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі, засвідчена підписом власника. 

2) Уточнено, що адміністратор реєстрації може прийняти рішення про відмову у наданні послуг ЕЦП й "з інших обґрунтованих підстав".

 

У процедурі та механізмах обслуговування посилених сертифікатів (розділ 6 Регламенту)

П. 6.3 Регламенту доповнено нормою, згідно з якою у разі формування нових посилених сертифікатів, заявнику (підписувачу) необхідно попередньо скасувати діючі посилені сертифікати.

Також внесено зміни до процедури блокування/скасування посиленого сертифіката за заявою в усній формі. З переліку необхідних даних, які клієнт (підписувач) повинен повідомити адміністратору реєстрації, виключено інформацію про реєстраційний номер посиленого сертифіката.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: АЦСК ІДД ДФС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»