• Посилання скопійовано

Алгоритм дій при переукладенні договору про визнання електронних документів у зв’язку з кібератакою

Податківці розповіли, як платник може переукласти договір про визнання електронних документів у зв’язку із несанкціонованим втручанням в роботу комп’ютерних мереж (кібератакою) платників податків у червні 2017 року, що призвело до неможливості використання посилених сертифікатів відкритих ключів та подання звітності в електронному вигляді

Алгоритм дій при переукладенні договору про визнання електронних документів у зв’язку з кібератакою

ДФСУ у підкатегорії 135.03 ресурсу "ЗІР" нагадує, що  платник податків здійснює формування та подання податкових документів в електронному вигляді засобами електронного зв’язку на підставі укладеного Договору про визнання електронних документів (далі – Договір) відповідно до Інструкції № 233. 

Договір набирає чинності з моменту його підписання сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

У зв’язку із несанкціонованим втручанням в роботу комп’ютерних мереж (кібератакою) платників податків у червні 2017 року, що призвело до неможливості використання посилених сертифікатів відкритих ключів, якими був підписаний Договір, та подання звітності в електронному вигляді, платнику необхідно:

  • звернутися до Акредитованого центру сертифікації ключів (далі – АЦСК), ключами якого був підписаний Договір, із заявою про скасування ЕЦП;
  •  отримати нові посилені сертифікати ЕЦП у будь-якому АЦСК;
  • переукласти Договір з дотриманням умов, щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Новини на тему>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»