• Посилання скопійовано

Витяг з реєстру страхувальників — новий сервіс від ДФС

Для отримання витягу в приватній частині Електронного кабінету необхідно в меню «Ведення звітності» обрати форму J1303801, заповнити її відповідні поля, підписати та надіслати

Витяг з реєстру страхувальників — новий сервіс від ДФС

ДФС запроваджено новий електронний сервіс, який надає можливість подати запит на отримання витягу з реєстру страхувальників Держреєстру загальнообов’язкового держсоцстрахування. 

Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників може бути подано платником єдиного внеску та/або застрахованою особою через приватну частину (особистий кабінет) Електронного кабінету.

Для цього в приватній частині Електронного кабінету необхідно в меню «Ведення звітності» обрати «Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників (ф. №1-ЗРС) (J1303801)», заповнити відповідні поля, підписати та надіслати.

Підтвердженням отримання ДФС запиту є Квитанція в електронному вигляді, у якій зазначено дату та номер реєстрації відповідного запиту. 

Витяг за результатами обробки запиту можна переглянути у меню «Перегляд звітності» у вкладці:

  • J1438101 – для юрособи або відокремленого підрозділу (ф. №1-ВРС);
  • F1438201 – для фізособи – підприємця або фізособи, яка провадить незалежну професійну діяльність (ф. №2-ВРС); 
  • F1438301 - для фізособи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового держсоціального страхування (ф. №3-ВРС).

Якщо в реєстрі страхувальників відсутня інформація, то заявнику формується довідка з реєстру страхувальників (ф. №1-ДРС) (J/F1403801).

ДФС звертає увагу, що тільки у разі особистого звернення фізособи надається:

  • інформація про встановлення з реєстру страхувальників ознаки «пенсіонер за віком» (із зазначенням дати встановлення пенсії за віком) або «особа з інвалідністю» (із зазначенням дати встановлення пенсії по інвалідності або соціальної допомоги та дати закінчення терміну, до якого встановлена інвалідність), яка зазначається у витягу (ф. № 2-ВРС);
  • витяг з реєстру страхувальників щодо фізособи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (ф. № 3-ВРС).

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом, ДФС просить звертатися за телефоном:0 800 501 007.l

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»