• Посилання скопійовано

Подання звітності через Е-кабінет: чи є це обов'язком?

Подання звітності через Електронний кабінет здійснюється за бажанням платника податків та не є обов’язковим

Подання звітності через Е-кабінет: чи є це обов'язком?

Податківці у підкатегорії 140.03 «ЗІР» зауважили, що робота в Електронному кабінеті здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Подання звітності через Електронний кабінет здійснюється за бажанням платника податків та не є обов’язковим. Нормами Податкового кодексу України передбачено внесення платником податків змін до своїх облікових даних в Електронному кабінеті у разі зміни електронної адреси не пізніше наступного робочого дня після таких змін.

Електронний кабінет працює постійно (24 години на дату кожного календарного дня), крім часу, необхідного для його технічного обслуговування. Проведення технічного обслуговування Електронного кабінету у день, на який припадає граничний строк подання податкових декларацій, та з 8 до 20 години будь-якого іншого календарного дня забороняється. Технічне обслуговування Електронного кабінету проводиться у порядку, що визначається методологом Електронного кабінету.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»