• Посилання скопійовано

Як під час карантину подати документи з питань держреєстрації актів цивільного стану?

Через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет» під час карантину можна подати документи з питань державної реєстрації актів цивільного стану

Як під час карантину подати документи з питань держреєстрації актів цивільного стану?

Міністерство юстиції України розповідає, що вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану цивільного стану через мережу Інтернет» – це альтернативний спосіб реалізації прав у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, за допомогою якого громадяни мають можливість, не відвідуючи відповідні відділи, отримувати консультації та подавати документи з питань державної реєстрації актів цивільного стану.

Через даний сервіс працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану приймають від громадян заяви з накладенням кваліфікованого електронного підпису, документи, необхідні для відповідної державної реєстрації актів цивільного стану, а також надають консультації.

У разі неможливості подати документи через вебпортал (у тому числі з накладенням кваліфікованих електронних підписів) у період карантинних обмежень, це можна здійснити безпосередньо у відділі державної реєстрації актів цивільного стану, попередньо записавшись до нього по телефону. Актуальну інформацію щодо контактних даних відділів державної реєстрації актів цивільного стану можна знайти на відповідних офіційних вебсайтах міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції.

З початку запровадження сервісом скористалось 428 460 громадян, а під час карантину (березень-квітень) – 22 401.

Звернутись до відділу державної реєстрації актів цивільного стану через вебпортал можна за посиланням.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»