• Посилання скопійовано

З 23 травня діють нові штрафи за неподання ф. №20-ОПП

З 23 травня за неподання ф. №20-ОПП на самозайняту особу чекатиме штраф 340 грн, а на юрособу - 1020 грн

З 23 травня діють нові штрафи за неподання ф. №20-ОПП

Податківці у підкатегорії 116.12 «ЗІР» зауважили, що неподання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, – тягне за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень.

У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 2040 гривень.

***

Від редакції: Вище наведено розміри штрафів введені Законом №466. Вони почали діяти з 23 травня, а до цієї дати штрафи були меншими:

  1. За перше неподання ф. №20-ОПП на самозайняту особу чекав штраф 170 грн, а на юрособу – 510 грн.
  2. У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року, на самозайнятих осіб поширювався штраф у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, – 1020 гривень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»