• Посилання скопійовано

Якими є найпопулярніші питання про «Гід з держпослуг»

Мінцифри навело найпопулярніші питання про «Гід з держпослуг»

Якими є найпопулярніші питання про «Гід з держпослуг»
Мінцифри відповіло на найпопулярніші питання про Гід з державних послуг.
Гід з державних послуг працює вже понад місяць. З моменту його запуску, завдяки зворотному зв’язку, скористатись яким ви можете на Гіді з державних послуг, ми отримали безліч питань та пропозицій від користувачів. Проаналізувавши всі повідомлення, сьогодні ми вирішили відповісти на найпопулярніші питання, що стосуються пошуку інформації на Гіді.
 

Як змінити місце реєстрації? 

Знайти інформацію про таку послугу ви можете у категорії “Громадянство та міграція” (за посиланням). Саме тут ви можете ознайомитись з інформацією про те як отримати послугу, строки, вартість, форму заяви, супутні документи для отримання послуги, тощо. Також ви можете скористатися пошуковиком та знайти послугу за ключовими словами. 

 

Де мені знайти інформацію про те, як закрити ФОП? 

Інформація про закриття ФОП міститься в категорії “Діяльність бізнесу та громадських формувань”. Також інформацію про послугу з припинення ФОП ви можете знайти за допомогою життєвих подій та ситуацій, обравши «Я хочу відкрити власний бізнес». При цьому повідомляємо, що закрити ФОП можна як онлайн, так і офлайн. Онлайн така можливість реалізована на Порталі Дія. Подання заяви онлайн здійснюється протягом 2 хвилин, реєстрація заяви - протягом доби, вартість - безкоштовно. Більше про послугу.

 

Які державні допомоги надаються при народженні дитини та як їх отримати?

Інформацію про види державної допомоги при народженні дитини ви можете знайти у категорії «Соціальний захист» або обравши серед життєвих подій та ситуацій «У мене народилася дитини». Водночас інформацію про те, як отримати  комплексну послугу „єМалятко” ви можете знайти на порталі Дія, що дозволяє в електронній формі звернутися за отриманням державної допомоги при народженні дитини та ще 8 адмінпослуг. Більше інформації за посиланням.

 

Як обміняти водійське посвідчення на нового зразка? 

Інформацію про водійські права розміщено в розділі «Транспорт» та у життєвій події «Я хочу керувати транспортним засобом». Більше про послугу за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»