• Посилання скопійовано

Програмне забезпечення ЄДР знову оновили

Оптимізовано роботу реєстру, поліпшено стабільність його роботи та впроваджено додаткові можливості для користувачів реєстру. Крім того, доопрацьовано функціонал для публікації повного набору відкритих даних з ЄДР

Програмне забезпечення ЄДР знову оновили

ДП «НАІС» оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР). У встановленому оновленні оптимізовано роботу реєстру, поліпшено стабільність його роботи та впроваджено додаткові можливості для користувачів реєстру. Крім того, доопрацьовано функціонал для публікації повного набору відкритих даних з ЄДР.

«З моменту переходу на новий ЄДР ми безперервно працювали над виправленням помилок та стабілізацією його роботи. В першу чергу, в серпні, були виправлені критичні проблеми, що впливали на роботу реєстру та забезпечено доступ до безкоштовного он-лайн пошуку в ЄДР та отримання витягів на веб-ресурсі. Наступним кроком оптимізовано процес формування та оприлюднення короткого набору відкритих даних. За результатами таких заходів скорочено строк формування короткого набору даних від більше 20 годин до 57 хвилин, — нагадав генеральний директор ДП "НАІС" Олексій Бережний. — Сьогодні, з публікацією повного набору відкритих даних, ми завершуємо черговий етап. Далі в планах - розширення функціоналу ЄДР, оптимізація та автоматизація процесів».

Окрім відкритих даних, в останньому оновленні ЄДР були реалізовані такі зміни:

  1. Виправлено помилку при проведенні реєстраційних дій, що пов’язані з припиненням юридичної особи.
  2. Виправлено помилку внаслідок якої не змінювався стан суб’єкта при скасуванні реєстраційної дії щодо первинної реєстрації.
  3. Внесено зміни до валідаційного контролю для полів типу серія та номер паспорта (дозволено введення літер латинської абетки).
  4. Виправлено деякі зауваження до прикладного програмного інтерфейсу (API-ЄДР).
  5. Виправлено невідповідність відомостей щодо місця зберігання реєстраційної справи.
  6. Виправлено помилку, пов’язану з відсутністю деяких даних на порталі у блоках щодо процесів припинення.
  7. Змінено алгоритм розрахунку тотожності найменування юридичної особи.
  8. Створено додатковий контроль відповідності загальної суми часток засновників розміру статутного капіталу.
  9. Оптимізовано відображення видів економічної діяльності для відокремлених підрозділів юридичних осіб, додано ознаку основного виду економічної діяльності.
  10. Виправлено помилку щодо відображення у витягу припинених відокремлених підрозділів.

Звертаємо вашу увагу, що після будь-яких оновлень системи, перед початком робіт з ЄДР, користувачам необхідно обов’язково здійснювати очистку історії пошуків браузера (кеш).

Нагадаємо, 06 листопада 2019 року Міністерство юстиції України суттєво розширило перелік відкритих даних з ЄДР, а саме – було передбачено, що публікації у формі відкритих даних підлягала фактично вся інформація з Єдиного державного реєстру (крім паспортних даних фізичних осіб та реєстраційного номеру облікової картки платника податків).

***

Читайте також: Програмне забезпечення ЄДР знову удосконалили

Джерело: ДП "Національні інформаційні системи"

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»