• Посилання скопійовано

В ЄДР реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП

ДП НАІС оновило програмне забезпечення ЄДР. Зокрема, реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП через портал «Дія»

В ЄДР реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР).

Оновленням реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП через портал Дія.

«Сьогодні реєстратори в процесі онлайн-реєстрації ФОП виконують суто технічну функцію – перевіряють достатність надісланої інформації, переносять її в ЄДР та реєструють ФОП. Враховуючи, що онлайн-заявки надаються через портал Дія, наявність необхідної інформації буде перевірятись засобами програмного забезпечення ще на етапі заповнення заявки, – зазначив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний. – Таким чином, реалізація в ЄДР автоматичної реєстрації ФОП зніме частину навантаження з реєстраторів (близько 450 реєстрацій в Україні здійснюється щодня) та пришвидшить отримання послуги громадянами». У 2020 році реєстрація ФОП в середньому займала більше 4 годин від подачі онлайн-заявки до самої реєстраційної дії».

Нагадаємо, останнім оновленням ДП «НАІС» також впровадило додаткову нову версію прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (АРІ ЄДР), який забезпечує отримання більш розширеного переліку інформації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДП "Національні інформаційні системи"

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»