• Посилання скопійовано

Відтепер отримати ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС можна на підставі е-паспорта з «Дії»

З 23 серпня для отримання ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС можна пред’являти е-паспорт з «Дії»

Відтепер отримати ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС можна на підставі е-паспорта з «Дії»

АСЦК ІДД ДПС повідомив, що кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковий департамент ДПС (далі – Надавач) приєднався до «Дії».

З 23 серпня 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», яким передбачено закріплення на рівні закону України можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки (далі – е-паспорт), у паспорті громадянина України для виїзду за кордон (далі – е-паспорт для виїзду за кордон), а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання.

Тобто, починаючи з 23 серпня 2021 року, власникам е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон не потрібно надавати копії документів, що посвідчують особу чи її спеціальний статус, під час отримання послуг у Надавача.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: АЦСК ІДД ДПС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»