• Посилання скопійовано

Держпраці вже розпочала перевірки працевлаштування іноземців

Під час заходів контролю Держпраці особливу увагу приділяють також відповідності оплати праці іноземних громадян встановленому законодавством розміру та сплаті ЄСВ

Держпраці вже розпочала перевірки працевлаштування іноземців

Як повідомлялося раніше, за дорученням Прем’єр-міністра України та з ініціативи Мінекономіки, Держпраці та ДПС розпочали проведення перевірок щодо дотримання законодавства про працю та зайнятість населення роботодавцями, які мають дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, але при цьому інформація про виплату заробітної плати і сплату ЄСВ відсутня. Нагадує Держпраці у Волинській області.

Під час заходів контролю посадові особи Управління Держпраці у Волинській особливу увагу приділяють також відповідності оплати праці іноземних громадян встановленому законодавством розміру та сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, що підставою для ініціювання таких перевірок стали результати моніторингу сплати роботодавцями у 2020 році та у І півріччі 2021 року заробітної плати іноземним працівникам. Більш ніж у 70% випадків від загальної кількості осіб, на яких були видані дозволи, відсутні відомості про сплату заробітної плати.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Волинській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»