• Посилання скопійовано

НБУ затвердив положення щодо відкриття та ведення спецрахунків для «нульового» декларування

НБУ визначив порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спецрежимом використання для цілей одноразового добровільного декларування

НБУ затвердив положення щодо відкриття та ведення спецрахунків для «нульового» декларування

Нацбанк повідомляє, що Верховна Рада України продовжила на пів року період одноразового (спеціального) добровільного декларування – до 01 березня 2023 року (раніше передбачалося проведення такого декларування до 01 вересня цього року). 

Відповідні норми містить Закон №2516.

Зі свого боку, Національний банк на виконання норм Податкового кодексу України, що встановлює особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, визначив порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземних валютах, а також банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування. 

Так, як і раніше, фізичні особи, які мають намір скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування (декларанти), звертаються до банку для відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання (спеціальному рахунку) та розміщення готівкових коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів (з фізичною поставкою).

Відповідний порядок містить постанова НБУ від 02.09.2022 року № 200, що набирає чинності з 02 вересня 2022 року та діє протягом періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Нагадуємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування триває з 1 вересня 2021 року.

***

Всі новини на тему нульового декларування можна переглянути тут.

Читайте також: З 3 вересня діє Закон щодо продовження податкової амністії та звільнення від оподаткування допомоги захисникам

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»