• Посилання скопійовано

На крок ближче до цифрового безвізу з ЄС: прийнято законопроєкт про е-ідентифікацію та е-довірчі послуги

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №6173 про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементацію законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації. «За» проголосували 289 депутатів

На крок ближче до цифрового безвізу з ЄС: прийнято законопроєкт про е-ідентифікацію та е-довірчі послуги

Мінцифра на своєму телеграм-каналі розповідає, що ми стали на крок ближче до цифрового безвізу з ЄС: прийнято законопроєкт про е-ідентифікацію та е-довірчі послуги.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6173 про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та застосування законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації. «За» проголосували 289 депутатів.

 

Що це означає

ЄС зможуть тимчасово визнавати український кваліфікований електронний підпис як удосконалений до укладення Угоди з ЄС, а після – як кваліфікований електронний підпис. Це полегшить життя українцям в європейських країнах.

Також Закон пришвидшить інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС. Це стане фундаментом для підписання у майбутньому Угоди між Україною та ЄС щодо взаємного визнання електронних довірчих послуг. Подібну Угоду ЄС не укладав з жодною третьою країною.

Крок за кроком – до Євросоюзу!

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»