• Посилання скопійовано

З 23 грудня для отримання ЕЦП від ІДД ДПС слід використовувати нові форми

23.12.2022 р. будуть внесені відповідні зміни до Довірчого списку кваліфікованих надавачів ЕЦП, внаслідок чого НАДАВАЧ ІДД ДПС буде замінений на ДПС. Але всі видані раніше ЕЦП працюватимуть й далі

З 23 грудня для отримання ЕЦП від ІДД ДПС слід використовувати нові форми

ІДД ДПС повідомляє, що на виконання вимог постанови КМУ від 23.06.2021 р. №641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою», з 23.12.2022 Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) розпочне надання електронних довірчих послуг.

Також, наказом Державної податкової служби України від 21.12.2022 р. №930 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів:

  • Реєстраційна картка для фізичної особи;
  • Реєстраційна картка для юридичної особи;
  • Додаток до Реєстраційної картки для юридичної особи;
  • Заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;
  • Додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг необхідно використовувати з 23 грудня 2022 року.

Форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 30 грудня 2022 року включно.

Нові форми реєстраційних документів будуть розміщені 23.12.2022 у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» на офіційному вебсайті.

Джерело: АЦСК ІДД ДПС

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»