• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки у фінансових звітах правильно

Помилки минулих періодів, що впливають на величину нерозподіленого прибутку, відображаються за статтею "Виправлення помилок " звіту про власний капітал

Виправляємо помилки у фінансових звітах правильно

Мінфін нагадує, що відповідно до ПСБО 6 "Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах", виправлення помилок минулих років відображається в балансі (форма №1) за звітний рік шляхом коригування на початок звітного року нерозподіленого прибутку, якщо такі помилки впливають на величину нерозподіленого прибутку, а також статей активів, зобов'язань, власного капіталу, які змінилися внаслідок виправлення помилок (Лист Мінфіну від 17.07.2013 р. №31-08410-07-29/21303).

Помилки минулих періодів, що впливають на величину нерозподіленого прибутку (непокритого збитку), відображаються за статтею "Виправлення помилок " (код рядка 4010) звіту про власний капітал (форма 4).

За статтею "Інший сукупний дохід за звітний період" звіту про власний капітал (форма 4) відображається сума іншого сукупного доходу за звітний період зі звіту про фінансові результати (форма 2).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»