• Посилання скопійовано

Зміна вартісних ознак предметів, що входять до складу МНМА, не потребує коригувань у бухобліку щодо ОЗ

Лист Мінфіну від 14.05.2012 р. №31-08410-07-25/12004 «Щодо облікової політики та облікових оцінок»

Департамент податкової, митної політики та методології бухобліку Мінфіну відповів на запит щодо внесення змін до облікової політики стосовно збільшення вартісної ознаки для включення об’єктів до складу малоцінних необоротних матеріальних активів.

Пунктом 5 П(С)БО 7 «Основні засоби» (наказ Мінфіну від 27.04.2000 р. №92) передбачено, що для цілей бухобліку підприємства можуть установлювати вартісні ознаки предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів.

Тож Мінфін вважає, що зміна вартісних ознак предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів, розглядається як зміна облікових оцінок. У зв’язку зі зміною вартісних ознак зміни в бухобліку щодо основних засобів, зарахованих на баланс, не проводяться.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »