• Посилання скопійовано

Процедура взяття на облік юросіб та їх відокремлених підрозділів

Взяття на облік юросіб як платників податків і зборів за основним місцем обліку здійснюється на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором, не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей органами Міндоходів

Процедура взяття на облік юросіб та їх відокремлених підрозділів

Міндоходів розглянуло питання щодо взяття на облік юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів.

Так, взяття на облік в органах Міндоходів юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів, а також самозайнятих осіб здійснюється незалежно від наявності обов'язку щодо сплати того або іншого податку та збору. 

Взяття на облік за основним місцем обліку здійснюється на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором, не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей органами Міндоходів. 

Дані про взяття на облік передаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у день взяття на облік юрособи та її відокремленого підрозділу.

Взяття на облік підтверджується випискою з ЄДР.

Крім цього, зазначено, що суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізосіб, за звітний період перераховуються до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу. 

Якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати ПДФО, за такий відокремлений підрозділ усі обов’язки податкового агента виконує юрособа. 

Відповідальність за своєчасне та повне перерахування сум податку до відповідного бюджету несе юрособа або її відокремлений підрозділ, що нараховує (виплачує) оподатковуваний дохід (Лист Міндоходів від 12.07.2013 р. №6817/6/99-99-18-05-01-15).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »