• Посилання скопійовано

Облік платників податків: що змінилось?

Міндоходів нагадує про дію нової редакції Порядку обліку платників податків і зборів

Облік платників податків: що змінилось?

Міндоходів нагадує, що з 06.06.2014 набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.04.2014 р. № 462 "Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів".

Оновленим Порядком передбачається:

1) щоденне оприлюднення на єдиному державному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, даних про взяття на облік суб’єктів господарювання як платників податків у контролюючих органах;

2) подання повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, а не за місцезнаходженням такого об'єкта;

3) виключення обов’язку подання до контролюючого органу змін, які внесені суб’єктом господарювання до Єдиного державного реєстру, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку;

4) центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, може прийняти рішення про зміну основного місця обліку тільки великого платника податків.

Також наказом №462 змінено порядок переведення платників податків на обслуговування з одного контролюючого органу до іншого у зв’язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання) платника, пов'язаною зі зміною адміністративно-територіальної одиниці (Лист Міндоходів від 13.06.2014 р. № 13734/7/99-99-18-02-01-17). 

 

Новини по темі:

Порядок обліку платників податків – у новій редакції >>>

Новий порядок обліку платників податків – вже в дії >>>

 

Довідково:

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ суті змін процедур переведення платників податків на обслуговування з одного контролюючого органу до іншого у зв'язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання) платника, пов'язаною зі зміною адміністративно-територіальної одиниці (Завантажити >>>)

Зміни до довідника "Станів платників податків" (Завантажити>>>)

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »