• Посилання скопійовано

Які строки затвердження паспортів бюджетних програм у 2015 році?

Держказначейство повідомило, що з 15 лютого поточного року не будуть здійснюватись платежі без наявності затверджених паспортів бюджетних програм

Які строки затвердження паспортів бюджетних програм у 2015 році?

Державна казначейська служба України нагадує, що відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України порядки використання коштів державного бюджету за бюджетними програмами, вперше визначеними законом про Державний бюджет України, затверджуються протягом 30 днів з дня набрання ним чинності. Цей термін спливає 30 січня 2015 року!

Відповідно до частини восьмої статті 20 Бюджетного кодексу України головний розпорядник бюджетних коштів розробляє та протягом 45 днів з дня набрання чинності законом про Державний бюджет України затверджує спільно з Міністерством фінансів України паспорт бюджетної програми. Цей термін спливає 14 лютого 2015 року!

Державна казначейська служба України відповідно до статті 49 Бюджетного кодексу України здійснює платежі за дорученнями розпорядників бюджетних коштів у разі наявності затвердженого в установленому порядку паспорта бюджетної програми. З 15 лютого поточного року не будуть здійснюватись платежі без наявності затверджених паспортів бюджетних програм.

При цьому інформуємо, що змінами до статті 22 Бюджетного кодексу України від 28.12.2014 №79-VIII посилено відповідальність головних розпорядників бюджетних коштів щодо складання паспортів бюджетних програм, зокрема головні розпорядники мають забезпечити:

- своєчасність затвердження паспортів бюджетних програм, достовірність і повноту інформації, що в них міститься;

- відповідність змісту паспортів бюджетних програм закону про Державний бюджет України та/або розпису бюджету, порядкам використання бюджетних коштів і правилам складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання;

- підтвердження результативних показників бюджетних програм офіційною державною статистичною, фінансовою та іншою звітністю, даними бухгалтерського, статистичного та внутрішньогосподарського (управлінського) обліку.

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »