• Посилання скопійовано

Працівник оплатив ТМЦ власною готівкою: чи порушенням це граничної суми готівкових розрахунків у розмірі 10 тис. грн?

Чи є порушенням граничної суми готівкових розрахунків у розмірі 10 тис. грн, оплата працівником підприємства власними готівковими коштами ТМЦ на виробничі (господарські) потреби підприємства в сумі понад встановлені норми, у разі проведення платежів через РК або РРО? Роз'яснює ДФС

Працівник оплатив ТМЦ власною готівкою: чи порушенням це граничної суми готівкових розрахунків у розмірі 10 тис. грн?

Працівник підприємства, який за власні готівкові кошти придбаває ТМЦ для потреб підприємства, має отримати касовий чек, в якому буде зазначено назву підприємства (підприємця) – продавця товарів (послуг).    

Гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня установлено в розмірі 10 000 грн.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточні рахунки. Кількість підприємств (підприємців) та фізосіб, з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.

Таке обмеження також стосується розрахунків під час оплати за товари, що придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівкових коштів, одержаних за допомогою електронного платіжного засобу.

Отже, операція з придбання ТМЦ за власні кошти на виробничі потреби в сумі понад 10 тис. грн, є порушенням вимог п. 1 Постанови НБУ від 06.06.2013 р. №210 р.№ 210.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »