• Посилання скопійовано

Разова грошова соцдопомога військовим в формі №1-ДФ відображається за ознакою доходу "128"

Регіональні податківці розглянули питання щодо відображення в податковому розрахунку за формою №1ДФ сум щорічної разової грошової допомоги військовим

Разова грошова соцдопомога військовим в формі №1-ДФ відображається за ознакою доходу "128"

ДФС у Чернігівській області у листі від 21.07.2016 р. №2372/10/25-01-13-01-10 зазначила, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума щорічної разової грошової допомоги, яка надається згідно із Законом від 22.10.1993 р. №3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Щорічну виплату разової грошової допомоги до 5 травня здійснює Мінсоцполітики через відділення зв'язку або через установи банків (шляхом перерахування на особовий рахунок отримувача):

пенсіонерам - за місцем отримання пенсії,

особам, які не є пенсіонерами, - за місцем їх проживання чи одержання грошового утримання.

Військовослужбовцям, поліцейським, особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ України, особам начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби України, які проходять службу (крім пенсіонерів), виплата разової грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів органами праці та соціального захисту населення на спеціальні рахунки військових частин, установ і організацій за місцем їх служби .

Згідно з Довідником ознак доходів сума такої щорічної разової грошової допомоги відображається податковим агентом у податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою – «128»- «соціальні виплати з відповідних бюджетів».

Таким чином, військова частина, яка нараховує (виплачує, надає) військовослужбовцям разову грошову допомогу, що надійшла від органів праці та соціального захисту населення, відображає суму такого доходу у податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою – «128».

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »