• Посилання скопійовано

Декларації з рентної плати без додатків - чи буде штраф?

Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання декларації з рентної плати, яка містить декілька додатків до неї, у тому числі якщо декларація подана, але без деяких додатків та за якими кодами бюджетної класифікації сплачуються штрафні санкції?

Декларації з рентної плати без додатків - чи буде штраф?

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 121.06) роз'яснила, що за неподання або несвоєчасне подання декларації з рентної плати, яка містить декілька додатків до неї, контролюючим органом застосовується штрафна санкція в розмірі 170 грн за кожне неподання або несвоєчасне подання незалежно від кількості додатків, які подаються разом з декларацією (за повторне порушення протягом року - 1020 грн).

Штрафні санкції за неподання або несвоєчасне подання декларації сплачуються на код бюджетної класифікації, який зазначено у податковому повідомленні-рішенні, врученому платнику рентної плати.

При цьому, застосування штрафних санкцій відповідно до ст. 120 ПКУ за неподання деяких додатків до поданої вчасно декларацій ПКУ не передбачено.

У разі неподання платником рентної плати разом з декларацією деяких додатків, у яких необхідно обчислити податкове зобов’язання за відповідним видом об’єкта, такий платник має право:

  • до настання граничного терміну подання такої звітності подати нову звітну декларацію разом з такими додатками;
  • або уточнюючу декларацію після настання граничного терміну її подання із зазначенням суми штрафної санкції у розмірі визначеному п. 50.1 ПКУ.

***

Новини на тему:

Типові помилки при заповненні додатка 5 до декларації з рентної плати;

Декларування рентної плати: відео вебінару від ДФС 

Усі новини на тему>>>

Найважливіше про особливості оподаткування рентною платою зібрано у довіднику на порталі "ДК".

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »