• Посилання скопійовано

Володимир Гройсман: Зміна адміністрування податків послабить тиск контролюючих структур на бізнес

Зміни до податкового законодавства у частині адміністрування податків послаблять будь-який тиск контролюючих структур на бізнес та покращать бізнес-клімат у країні. Про це заявив Прем’єр-міністр на засіданні Нацради реформ 25 жовтня

Володимир Гройсман: Зміна адміністрування податків послабить тиск контролюючих структур на бізнес

"Документ, про який говорив Президент, і є спільною працею [влади та експертного середовища] послабить будь-який тиск на бізнес контролюючих структур щодо адміністрування податків. Ми маємо віру в те, що це значно покращить бізнес-клімат", - зазначив Володимир Гройсман.

Коментуючи наведений Президентом приклад про корумпованість системи адміністрування ПДВ з 1994 року, Володимир Гройсман зазначив, що за цей час поза межі країни були виведені колосальні ресурси, що могли працювати на українських громадян, і це забирало у країни майбутнє.

У процесі створення національного продукту, якісних умов для ведення бізнесу ключовим є питання бізнес-клімату, зауважив Голова Уряду.

З цією метою в Уряді спільно з Президентом було започатковано зустрічі із підприємцями для обговорення сьогоднішнього стану справ, зазначив Прем’єр-міністр. Такі обговорення свідчать, що, незважаючи на розпочату дерегуляцію, у національному законодавстві залишається низка "неадекватних позицій", що стосуються адміністрування податків.

Він навів приклад ДФС та митної служби, представники яких, за його словами, можуть за умисними причинами перевіряти підприємства та нараховувати їм штрафи. Так, ще декілька місяців тому такі перевірки підприємств давали можливість ДФС безпідставно, без проведення судових засідань порушувати кримінальні справи і таким чином створювати додатковий чинник психологічного, економічного та правового тиску на легальний бізнес в Україні.

"Найголовніше наше завдання - щоби платник податків міг спокійно, чесно сплачувати податки, а той, хто хотів би виводити податки поза межі Державного бюджету, не мав би таких можливостей", - підкреслив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зазначив, що зміни до податкового законодавства у частині адміністрування податків були розроблені спільно представниками експертного середовища, влади та комітету Верховної Ради України. У цьому контексті він подякував усім, хто долучився до роботи з розробки податкових змін, а також особисто Президенту за лідерство і Міністру фінансів, який протягом 4 місяців провів величезну роботу щодо розробки реформи.

Зміни до податкового законодавства у частині адміністрування податків були попередньо розглянуті Урядом. Після розгляду на засіданні Національної ради реформ і остаточного затвердження Кабінетом Міністрів України законопроект буде подано до Парламенту.

Голова Уряду зауважив, що податкові зміни можуть бути подані у пакеті із проектом Закону про Державний бюджету на 2017 рік, що дозволить планово, без метушні увійти до 2017 року із заздалегідь визначеними пріоритетами.

"Я думаю, що 2017 рік буде проривним як в економіці, так і в кліматі, який ми маємо спільно створити", - висловив переконання Прем’єр-міністр.

***

Докладно про податкову реформу від Мінфіну читайте в аналітичних матеріалах редакції:

Інші новини на тему податкової реформи>> 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »