• Посилання скопійовано

Реалізовувати товари народного промислу без ПДВ заборонено

Операція з постачання платником ПДВ товарів народного промислу, які мають комерційний характер, є об’єктом оподаткування ПДВ і оподатковується на загальних підставах

Реалізовувати товари народного промислу без ПДВ заборонено

Тернопільські податківці зазначають, операції з постачання платником ПДВ товарів народного промислу, які мають комерційний характер, є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковуються на загальних підставах за основною ставкою.

При цьому згідно із п. 210.2 ПКУ культурні цінності - це вироби мистецтва, предмети колекціонування або антикваріату - товари, що належать до товарних позицій за кодами 9701 - 9706 згідно з УКТ ЗЕД.

До культурних цінностей (код 9703 згідно з УКТ ЗЕД), зокрема, віднесені оригінали скульптур і статуеток з будь-якого матеріалу. До товарної позиції 9703 не включаються репродукції багатосерійного виробництва та кустарні вироби, які мають комерційний характер, навіть якщо ці вироби виконані художниками.

Згідно із п. 185.1 ПКУ об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »