• Посилання скопійовано

РРО при купівлі-продажу інвалюти є обов'язковим, в іншому випадку - штраф

Податківці звертають увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з купівлі-продажу іноземної валюти, щодо неухильного виконання вимог чинного законодавства в частині застосування РРО

РРО при купівлі-продажу інвалюти є обов'язковим, в іншому випадку - штраф

ДФСУ нагадує, що  суб’єкти господарювання, які здійснюють операції з купівлі-продажу готівкової іноземної валюти, зобов’язані з 17.12.2016 р. при здійсненні зазначених операцій застосовувати РРО. Про це ще 14 грудня повідомляли податківці та Нацбанк, а ми писали відповідно тут і тут.

ДФС зауважує, що до Державного реєстру РРО з 16.06.2016 р. включено спеціалізований електронний контрольно-касовий реєстратор для здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

За інформацією Асоціації «Українські електроніка, комп’ютери, касові апарати» виробничі можливості дозволять до кінця лютого поточного року повністю забезпечити касовою технікою наявні потреби ринку зазначеної сфери діяльності.

У зв’язку з викладеним, ДФС звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з купівлі-продажу іноземної валюти, щодо неухильного виконання вимог чинного законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій.

 

Що буде за незастосування РРО?

Відповідальність за незастосування РРО суб’єктами господарювання, які здійснюють операції з купівлі-продажу готівкової іноземної валюти, визначена ст. 18 Закону про РРО, а саме у розмірі:

- 100 н.м.д.г. (1700 грн) у разі:

  • непроведення розрахункових операцій через РРО нероздрукування розрахункового документа, що підтверджує виконання операції з купівлі-продажу іноземної валюти, або проведення операції на неповну суму коштів;
  • застосування при здійсненні розрахункових операцій незареєстрованого, неопломбованого або опломбованого з порушенням встановленого порядку реєстратора розрахункових операцій;
  • невідповідності даних розрахункових документів, що підтверджують здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, даним їх других примірників та/або даним фіскального звіту;

- 5-кратного розміру суми, на яку виявлено незбіг, - у разі перевищення суми готівкових коштів або іноземної валюти на місці проведення операцій над сумою коштів, яка зазначена у фіскальному звіті;

- 500 н.м.д.г. (8500 грн) - у разі застосування при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти РРО, в який внесено зміни в програмно-технічні засоби, що реалізують фіскальні функції.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »