• Посилання скопійовано

Як відбувається взяття на облік в ДФС самозайнятої особи?

Взяття на облік самозайнятих осіб здійснюється у день отримання від них заяви за формою №5-ОПП

Як відбувається взяття на облік в ДФС самозайнятої особи?

ДФС у Тернопільській області повідомляє, що для взяття на облік фізична особа, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність, подає особисто або через уповноважену особу до контролюючого органу за місцем свого постійного проживання заяву за формою №5-ОПП та копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

Зазначені документи подають протягом 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

При поданні документів пред’являють оригінали зазначених документів.

Взяття на облік фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюється у день отримання від них заяви за формою №5-ОПП.

Якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, то вона обліковується в контролюючих органах, як фізична особа – підприємець із ознакою провадження незалежної професійної діяльності.

У такому разі подається заява за формою №5-ОПП з позначкою «Зміни» та копія відповідного документа.

Довідка про взяття на облік за формою №34-ОПП надсилається наступного робочого дня з дня взяття на облік.

Зауважимо, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП подають до контролюючих органів за основним місцем обліку платника податку протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття.

 

Від редакції

Можливості подання в електронному вигляді платниками податків заяв за формами № 5-ОПП не передбачено. Про це ми вказували ось тут.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »