• Посилання скопійовано

Роз’яснено порядок обліку у складі витрат деяких орендних витрат

Лист ДПСУ від 31.01.2012 р. №1942/6/15-1215 «Щодо врахування у складі витрат деяких орендних витрат та щодо обкладення ПДВ разових винагород»

ДПС повідомила, що:

суми амортизації основних засобів, наданих в оперативну оренду, включаються до складу витрат платника податку - орендодавця;

у разі якщо договором оренди між орендодавцем і орендарем або додатковою угодою на надання послуг передбачено, що платник податку - орендодавець повинен забезпечити ремонт, обслуговування та переміщення таких основних засобів, то сума витрат, пов’язаних з ремонтом, обслуговуванням та переміщенням основних засобів, які надані в оперативну оренду, враховується у складі витрат платника податку;

разові винагороди, які надаються материнськими компаніями у разі досягнення певного обсягу продаж, не оподатковуються ПДВ.

 

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»