• Посилання скопійовано

Відображаємо поворотну фінансову допомогу в податковому обліку

Міндоходів повідомило про порядок відображення (нарахування) у податковому обліку з податку на прибуток сум поворотної фінансової допомоги

Відображаємо поворотну фінансову допомогу в податковому обліку

Міндоходів зазначило, що суми умовних відсотків, нараховані на поворотну фінансову допомогу, яка отримана від платників податку на прибуток та залишається неповерненою на кінець звітного періоду, включаються до складу доходу платника у вигляді безповоротної фінансової допомоги.

Отже, для платників податку на прибуток, для яких базовим податковим періодом є календарний рік, відображення в податковому обліку з податку на прибуток сум поворотної фіндопомоги та умовних відсотків, нарахованих на такі суми, здійснюється за підсумками звітного  року і поквартально не відображається в податковому обліку (Лист Міндоходів  від 11.12.2013 р. №17366/6/99-99-19-03-02-15).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»