• Посилання скопійовано

Узагальнююча податкова консультація: облік поворотної фіндопомоги

Міндоходів затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги

Узагальнююча податкова консультація: облік поворотної фіндопомоги

Міндоходів наказом від 01.07.2014 р. №367 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги у якій, зокрема, зазначило наступне.

При обчисленні об’єкту оподаткування податком на прибуток умовою для включення до складу доходів поворотної фінансової допомоги є те, що така допомога отримана безпосередньо платником податку на прибуток у звітному періоді та залишається неповерненою до кінця цього періоду. 

Отже, поворотна фінансова допомога, що отримана під час перебування на спеціальному режимі оподаткування від неплатника податку на прибуток та залишилась неповерненою на дату переходу платника податку на загальну систему оподаткування не включається до складу доходів платника, а також не включається до складу витрат при її поверненні.

При цьому, якщо поворотна фінансова допомога, отримана під час перебування на спеціальному режимі оподаткування від платника, що сплачує податок на прибуток на загальних умовах та на кінець звітного періоду з податку на прибуток така поворотна фінансова допомога залишається неповерненою, то доходи платника збільшуються на суму умовно нарахованих процентів у розмірі облікової ставки НБУ, розрахованої за кожен день фактичного використання такої допомоги у такому звітному періоді. 

Переглянути весь документ >>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»