• Посилання скопійовано

Які строки для звітування з авансу на відрядження, виданого на особисту картку працівника

Податківці нагадали, що у разі отримання працівником авансу на відрядження на особисту платіжну картку відзвітувати слід до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження

Які строки для звітування з авансу на відрядження, виданого на особисту картку працівника

Фахівці ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 109.15) нагадують, що Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт подається до закінчення п’ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку:

  •  завершує таке відрядження;
  • завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти під звіт.

Однак якщо під час службових відряджень відряджена особа - платник податку отримав готівку із застосуванням платіжних карток, у тому числі з використанням особистого спеціального платіжного засобу, він подає Звіт і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження.

Окрім того, згідно з абз. "б" пп. 170.9.3 ПКУ, якщо під час службових відряджень відряджена особа - платник податку застосував платіжні картки для проведення розрахунків у безготівковій формі, а строк подання платником податку звіту про використання виданих на відрядження коштів не перевищує 10 банківських днів, за наявності поважних причин роботодавець (самозайнята особа) може його продовжити до 20 банківських днів (до з'ясування питання в разі виявлення розбіжностей між відповідними звітними документами). 

Зверніть увагу! Мінфін наказом від 10.03.2016 р. №350 виклав в новій редакції Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звітДокладніше про це тут >>>

Усі новини на тему >>>

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»