• Посилання скопійовано

ДФС про амортизацію об'єкта нерухомості, який було реконструйовано та передано в лізинг

Податківці розповіли, чи потрібно коригувати фінансовий результат до оподаткування в частині амортизації об’єкта інвестиційної нерухомості, який було реконструйовано

ДФС про амортизацію об'єкта нерухомості, який було реконструйовано та передано в лізинг

ДФС у листі від 23.05.2016 р. №5292/К/99-99-15-02-02-14 роз'яснила: якщо підприємство обирає оцінку інвестиційної нерухомості за справедливою вартістю, то об'єкт інвестиційної нерухомості не підлягатиме амортизації згідно з П(С)БО 7.

У цьому разі платник податку не коригує фінансовий результат до оподаткування на різниці, які формуються відповідно до положень ст. 138 ПКУ, у тому числі нараховану амортизацію.

Нагадаємо, що до інвестиційної нерухомості відносяться власні або орендовані на умовах фінансової оренди будівлі, утримувані з метою отримання орендних платежів, а не для виробництва та постачання товарів, надання послуг, адміністративної мети або продажу в процесі звичайної діяльності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»